Play: album van de week (50, 2017): Chelsea Wolfe – Hiss Spun

chelseawolfe-hissspun0Week 50. Deze week was Chelsea Wolfe in de aanbieding met Hiss Spun.

Of het nu neo-folk, experimental, gothic rock, indie, doom, drone, dark ambient, ethereal, dark wave, of gewoon drone-metal-art-folk is. Ik weet het nog steeds niet helemaal. Ik ken de Amerikaanse Chelsea Wolfe zo ongeveer uit de tijd dat ze in het voorpogramma stond van Russian Circles in Tivoli de Helling in Utrecht (2013) en van het afgelopen Roadburn festival (waar ze ook al eerder stond overigens). De afwisseling, dynamiek en creativiteit lijken alleen maar gegroeid te zijn t.o.v. het vorige Abyss, al heb ik daar geen diep onderzoek naar gedaan. Ik hou wel van die tegenstelling tussen bijvoorbeeld de zwaarder aangezette gitaren en de etherische engelenzang. Het levert een prachtig donkere sfeerplaat op met een sprankje hoop. Licht in de duisternis. Soms moet ik even wennen aan de vorm, zang en sfeer, maar je kunt je fijn verdrinken in deze plaat, mits je in de stemming bent.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=sWehEZQzvPA&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2sb5TszDqYE&w=450]

[spotify id=”spotify:album:1nnenAgIzIipcodyg879Vx” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify 

Eén antwoord op “Play: album van de week (50, 2017): Chelsea Wolfe – Hiss Spun”

Reacties zijn gesloten.