Album van de week (2, 2018): Sinistro – Sangue Cássia

Sinistro---Sangue-CassiaDe Portugese band was een van de hoogtepunten van Roadburn 2016, waarbij deze ‘fado doommetal’ op een bijzonder gave manier tot uiting kwam. Later dat jaar stond de band nog in het kleine Merleyn ‘hier’ in Nijmegen in het voorprogramma van Sub Rosa. In 2017 heb ik ze moeten missen toen ze een mooie support-plek hadden bij een avondje Pallbearer en Paradise Lost in TivoliVredenburg en 013. Achteraf jammer, maar het zal ze meer fans hebben opgeleverd neem ik aan.

Sangue Cássia is een logische opvolger van Semente uit 2016. Gebleven zijn de slepende, donkere, zwaarmoedige songs en dito riffs, en de prachtige emotievolle fado-achtige zang van Patricia Andrade. Misschien als geheel wat beter dan het debuut, al ben ik daar nog niet helemaal over uit. Er zijn misschien niet echt songs die er echt bovenuit springen, maar de kwaliteit ligt dan ook over de hele linie hoog. Grotesk, uitdagend, aangrijpend en vol sentiment. Slepende doom en tragiek met een prachtige traan. Waarom niet. Sinistro blijft onverminderd boeien.

Check de hele lijst van 2018 hier op Spotify 

2 Reacties op “Album van de week (2, 2018): Sinistro – Sangue Cássia”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s