Album van de week (3, 2018): Mythic Sunship – Upheaval

Mythic-Sunship---UpheavalWeek 3. Deze week was Mythic Sunship in de aanbieding met Upheaval.

Met dit soort bands kun je soms bijna herhalen wat je over de vorige plaat al te vertellen had. Na Ouroboros (2016) en Land Between Rivers (2017) alweer een nieuw plaatje dus. Het viertal uit Kopenhagen, Denemarken, brengt platen uit via het El Paraiso Records label waar o.a. ook Causa Sui en Papir op zitten, dus dan weet je dat je met fijne langdradige (instrumentale) psychedelische muziek te maken hebt. Pak ‘m beet is dit psych/space/kraut-rock dus, afgemaakt met lang uitgerekte gitaar-jams op een bedje van fijn vloeiende bas/drums. Ik lust er wel pap van. Fijn ook dat de band er nog wel eens een tempoversnelling in wil gooien of na 10 minuten nog even zorgt voor een stevige finale (neem “Tectonic Breach”). Als geheel wat steviger en spannender zelfs dan de laatste Papir, die toch een beetje bleef hangen in sfeerschetsen. Maar goed, dit is dan ook een mythisch zonneschip. Makes sense. Dus. Take a trip to heaven.

Check de hele lijst van 2018 hier op Spotify 

 

2 Reacties op “Album van de week (3, 2018): Mythic Sunship – Upheaval”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s