Album van de week (5, 2018): Flying Horseman – Rooms / Ruins

flying_horseman-rooms_ruinsIn januari 2017 hadden de bandleden van het Belgische Flying Horseman, de band met o.a. Bert Dockx (Dans Dans), zich zeven weken opgesloten in residentie bij deSingel in Antwerpen om aan nieuw materiaal te werken. Het resultaat werd Rooms / Ruins genoemd en in een korte reeks unieke en intieme optredens aan de rest van de wereld gepresenteerd, waaronder in Lux in Nijmegen begin april. Wat toen nog ontbrak was een album met het resultaat van die sessie, de plaat zou pas worden opgenomen na die optredens.

Nu het album eindelijk uit is blijft de muziek bij elke afspeelbeurt groeien en verder onder mijn huid kruipen. Opvallend blijft toch hoe mooi en subtiel de band schakelt tussen ingehouden pracht en de passievolle uitbarstingen. De ingetogen stukken zijn donker getint met een flinke klodder melancholie en weemoed. Soms blijft het voor mijn smaak net iets te veel op de vlakte zoals op “The Key” en “Bee Season”, maar meestal pakt het me wel. Maar ik raak nog veel meer in vervoering van de nummers die zich bijzonder ontwikkelen en/of langzaamaan excelleren zoals op “Stars”, “Bright Light” en het prachtige “Private Isle”. En dat hoeft niet altijd met een gitaar-eruptie van Dockx, maar het kan ook worden aangezet met dik groovende elektronica zoals op “Deep Earth”. Het is pure Belgische chocolade vol met verrassende lekkernijen. De paardenman zweeft en klapwiekt weer magnifiek.

Check de hele lijst van 2018 hier op Spotify 

3 Reacties op “Album van de week (5, 2018): Flying Horseman – Rooms / Ruins”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s