Beestvideos (2)

playHet is wat hè. Met dat virus. Hier deel 2 van een setje video’s van YouTube waarmee je de (concert- en festival)crisis wel door zou moeten komen. Tot we echt met z’n allen de wei weer in mogen…

De hele reeks beestvideo’s: hier.

line

Het beste live-streaming-concert dat ik tot nu toe heb gezien. Onwaarschijnlijk goed geluid en productie/regie. Ongelooflijk dat dit echt live zou zijn ingespeeld en geregisseerd. Bovendien speelt Oranssi Pazuzu hier hun nieuwe album Mestarin kynsi, dat nu al wel tot een van de beste van het jaar mag worden gerekend. En dan hebben we het over black-achtige metal, met een flinke klodder post-psych en noise, dat wel. Normaal mag je me ’s nachts niet wakker maken voor blackmetal, maar deze band bewees op Roadburn al dat ze ongekend (anders en) goed zijn. Heul vet.

line

De beste streaming serie komt op naam van de Isolation Sessions, die vanaf het begin van de lockdown dagelijks concerten live brengt. Het is een initiatief van Bob de Wit (The Supernova Studio), Koen Verhees en Eindhoven Rockcity vanaf editie #10 ondersteund door Dynamo en Effenaar. Hier optreden #86 van Temple Fang, vorig jaar nog op FortaRock (dat dit jaar überhaupt al was afgelast). In de band o.a. Dennis Duijnhouwer en Jevin de Groot van wijlen Death Alley. Heerlijk groovende seventies psych/stoner en fijn uitgerekte jams.

line

Fuzz Club (waarvan het festival in de Effenaar uiteraard ook niet doorgaat) had een mooi setje huiskamer-opnames en andere toffe sessies achter elkaar geplakt. Niet alles is goud in deze drie uur durende en live gestreamde sessie op 9 mei, maar er zit genoeg leuks tussen.
Acts: Dreamweapon, Elephant Stone, Eric Strand (Medistation/The Orange Revival), Graham Gordon (Helicon), Guy Blakeslee (Entrance/The Entrance Band), Hákon Aðalsteinsson (The Third Sound), Helicon, JuJu, Kyle Hager (Holy Wave), Las Cobras, Medicine Boy, New Candys, Pretty Lightning, Radar Men From The Moon, Routine Death, Tess Parks, The Underground Youth, TAU, dreamweapon, Firefirend, TAU & The Drones of Praise, The Vacant Lots, Throw Down Bones and Tren Go! Sound System

line

De jongedames van MaidaVale zag ik nog in Merleyn, pak ‘m beet een jaar voor de Corona-crisus. Fijne psychrock (prima gitariste!) met een lik blues. Hier een recente opname van het al sinds 1974 (!) actieve Duitse RockPalast, dat dus al een eeuwigheid geweldige live-opnames maakt voor op uw buis. Of scherm.

line

Dana Schechter van Insect Ark (ook wel eens gewerkt in Swans) is ook zo’n vrouw die van wolle wanten weet. Instrumentale psych-doom. Een duo (zoals we nog zagen op Sonic Whip 2018, als goedmakertje ook voor het gemiste optreden op Roadburn), met tegenwoordig Andy Patterson (SubRosa) op drums. Hier nog een wat ouder videootje, al hebben ze al een fijn album nieuw album uitgebracht dit jaar (The Vanishing).

line

Een van de betere post-rock bands, Long Distance Calling, heb ik al veel te lang niet live gezien. Gelukkig maakt de Duitse band nog steeds (prima) muziek en zijn er ook weer een aantal nieuwe nummers verschenen dit jaar. Het iets oudere “Like a River” is mooi sfeervol en vloeit… als een rivier.

line

Even wat geinigs tussendoor. Igorrr heeft wat met kippen. Geniaal.

line

Meer?
Igorrr omschreef ik wel eens als:
Gekte. Idiotie. Stuiter. Stuiter. Maniakaal. Geniaal. Cross-over-complex-multi-genre-whatever. Metal. Opera. Klassiek. Doom. Electronica. Samples. Black. In je smoel. Hyper. Hyper. Druk. Snel. Subtiel. Lichtsnelheid. Break a leg. Spaghetti. Onnavolgbaar. Sick. Waanzin. Waanzinnig.
En doe daar nog maar een Weens walsje bij.

line

Waanzinnige videoclips? Check.

line

Gelukkig heb ik ze nu een paar keer live aan het werk mogen zien. Ziet er ongeveer zo uit.

line

Goeie vondst van mijn maat. Dat een cover ook echt goed kan zijn. En een beetje grappig. Cover van Tool’s “The Pot” door Brass Against (jawel, brass…) met zang van Sophia Urista. Top gedaan.

line

Wilt u meer of minder lachen? Okay, een geintje op het einde van deze aflevering. Uit de serie: goed gevonden, knap gemaakte, grappige mash-ups.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s