Beestalbumoftheweek (20-32): Holy Wave – Interloper

holywaveinterloper-200Weekplaat van week 32.

Soms heb je een liedje in je hoofd zitten. Als dat een Efteling-deuntje zou zijn, is dat rete-irritant natuurlijk, maar deze keer was het wel een leuk refreintje. Ik hoorde steeds in mijn hoofd: ‘I’m not Living In The Past Anymore‘, niet wetende waar dat nu ineens vandaan kwam . Ja, dat zijn eigenlijk ook de beste songs, die blijven hangen zonder dat het vervelend wordt. Pas later zag ik dat het een nummer van Holy Wave was, een (neo)psychpop/-rockband uit Austin, Texas. Actief sinds 2008, maar tot voor kort onbekend voor me. Deze band heeft wel meer van die aanstekelijke nummers, denk een beetje aan dat Beatlesque uit de begintijd van Tame Impala bijvoorbeeld. Of Pond. Of GUM. Of neem een vleugje van het vrolijke van Temples met wat dromerige sfeer van Forever Pavot, gemengd met de prima songwriting van een band als Elephant Stone. Je zou ook kunnen zeggen dat er steeds meer van dat soort bandjes zijn die ongeveer hetzelfde doen, maar dit bevalt me gewoon wel. Interloper wordt bij vlagen wel erg dromerig en soms is het dan net wat te (s)loom of een tikkie zeurderig (neem het wat flauwe “R&B”), maar verder is het album wel speels en afwisselend. Het fijnste wordt het als ze de gitaren lekker ongecompliceerd laten rinkelen, met hier en daar ook wat meer uptempo werk, waarbij de band funky en dansbaar kan klinken. Neem “Buddhist Pete” bijvoorbeeld. Of “I’m not Living In The Past Anymore”, dat je dus ook lekker mee kunt zingen. Pas wel op, dat gaat uiteindelijk in je hoofd zitten. Maar dat is dus helemaal niet erg.

Meer leesvoer: De Krenten uit de Pop.

 

Check alle weekplaten van 2020 op Spotify 

Eén reactie op “Beestalbumoftheweek (20-32): Holy Wave – Interloper”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s