Beestalbumoftheweek (20-39): Motor!k – Motor!k 2

Motorik2-200Weekplaat van week 39.

Ik hou wel van stoere bandnamen. Met Motörhead of Motorpsycho weet je ook gelijk dat je met ronkende bands te maken hebt. Doet me er trouwens aan denken om ook nog eens keer iets op te schrijven over Maserati. Da’s ook vette muziek. Met Motor!k heb je ook gelijk een idee wat je in huis haalt. Een motorische beleving, zou je kunnen zeggen. Je zet het aan en het draait gestaag verder, altijd met een bepaalde snelheid op een gedegen fundament. Hier en daar pakken we wel wat bochtjes mee, maar doorgaans rijdt het lekker door. Elleboog uit het raam en hand losjes aan het stuur. En de ogen dicht. Oh nee, als je rijdt mag dat niet. Zo’n album moet je dan ook niet zozeer op individuele songs beoordelen, maar meer als geheel zien en op gevoel waarderen. Het heeft soms het langdradige van een band als Föllakzoid, waardoor sommigen het ongetwijfeld wat saai vinden, maar ik kan er wel goed in meegaan. Krautrock dus (de bandnaam verwijst ook naar de krautrock-beat), met wat psychedelische invloeden om je nog in hogere sferen te brengen. Denk Can of Neu! dus of het wat recentere Camera. Andere referenties als Harmonia, Cluster, Kraftwerk en Popul Vuh worden genoemd in het programmaboekje van Roadburn 2020, dat me direct doet beseffen dat ik deze band inmiddels ook live had kunnen zien dus (*huil*). En wat goed is komt niet altijd van ver. Gitarist Dirk Ivens (Absolute Body Control, The Klinik, Dive), Joeri Dobbeleir op gitaar en synths (The Whereabouts Of J. Albert) en drummer Dries D’Hollander (ex-Suburb Songs) komen uit België. Het trio zou een kosmische krautrock-ervaring gaan maken op de Roadburn-donderdag, samen met bands als Acid Rooster, Alber Jupiter en Die Wilde Jagd. Ongetwijfeld was dat een hele fijne dag geweest. Puntje van kritiek is misschien een nummer als “Memoria”, dat minder memorabel is. En plotselinge afslagen hoef je dus ook niet echt te verwachten op dit instrumentale plaatje. Het is vooral een aangename en relaxte roadtrip om even rustig van te genieten. Het uitzicht is goed en het gevoel ook. Relax!

[spotify id=”spotify:album:2mOv6Tr4IR877iuk2dycAm” /]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QhQeK8Ku9oo&w=560&h=315]

Check alle weekplaten van 2020 op Spotify 

3 antwoorden op “Beestalbumoftheweek (20-39): Motor!k – Motor!k 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *