Beestalbumoftheweek (20-44): El Ten Eleven – Tautology

El Ten Eleven - Tautology-200Weekplaat van week 44.

Daar heb ik weinig  woorden voor.
El Ten Eleven uit Los Angeles maakte dit jaar drie EP’s: Tautology I (mei), Tautology II (juni) en Tautology III (september), verzameld als driedubbelaar Tautology. We hebben hier te maken met een post-rock-duo bestaande uit Kristian Dunn and Tim Fogarty en ze gaan al een jaartje of 17 mee lees ik. Volgens Dunn is het drieluik: ‘a representation of life from the teenage years, through middle-age, until the end of life.’
Post-rock-invloeden dus, maar ook wel (instrumentale) alt-indie/elektronica/ambient of een likje post-progressieve rock met een likje riffs. Tautology I is wat steviger terwijl Tautology III meer richting ambient gaat. Door het gebruik van loops (hoe kan het ook anders met een duo) mis ik nog wel wat spannende ontwikkeling in de nummers, het blijft soms wat vlakjes voor mijn gevoel, maar bij vlagen is het wel lekker.

Check alle weekplaten van 2020 op Spotify 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s