Beestvideos (12)

Hier deel 12 van een setje video’s van YouTube. Oude en nieuwe concerten en videoclips. Gewoon goede muziek en/of lollig. De hele reeks beestvideo’s kun je hier vinden.


Fijne post-metal/doom van dit Franse collectief, met een enorme dosis energie is dit spektakelstuk in elk geval spannend en meeslepend tot op het einde (der tijden) (lees hier) En beelden versterken de muziek, dus check deze twee van dat album:

Year Of No Light – Réalgar 
Year Of No Light – Objurgation

Leids/Rotterdamse indieband die ‘héérlijk weirde emo-postpunk, in de hoek van Price en Korfbal, combineert met groovy baslijnen’, aldus 3voor12 hier. Hard meezingen met ‘I want to be David Hasselhoff’!

KIEFF – Game Time

Soort van nieuw album van het Zweedse (kraut/psych/wereld/folkrock) collectief Goat komt er aan. ‘Headsoup’ is a new compilation that deepens Goat’s legend even further. Collecting non-album material from across their career, standalone singles, B-sides, digital edits and never before heard songs, it’s a record that’s even bigger in its scope than their studio LPs. Hier alvast twee nummers met toffe clips:

GOAT – Queen of the Underground
GOAT – Fill My Mouth

Oeh, lekker nummer! Catchy funk-jazz-psych pop/rock. Uit Canada (en veel leuker dan de laatste platen van Tame Impala, om maar eens wat te noemen). Denk Pond, GUM, Holy Wave, Turtle Skull, zoiets (maar ik moet nog eens naar dat hele album Lunar Gardens luisteren).

Possum – Clarified Budder

Daniel Davies is een Brits-Amerikaanse muzikant en componist, vooral bekend van zijn bijdragen aan de Lost Themes albums van horrorregisseur John Carpenter en voor zijn werk met rockbands Year Long Disaster, Karma to Burn en CKY. Mooi atmosferische soundtrack van de EP Spies, daaronder uitgevoerd in live-setting.

Daniel Davies – Beasts of L.A.
Daniel Davies – Spies EP | FLOOD Sessions

Chinese band Wang Wen (ook al van dat Pelagic Records label) maakt sinds 1999 duistere, melancholische postrock. Met blaasinstrumenten ook dus. Stonden paar jaar terug al eens in Patronaat en De Helling. Nooit van gehoord. Nu wel. Hier een goede live-video, recent gepost.

Wang Wen – Wu Wu Road

Yoo Doo Right tegen uit Montreal (Canada). Het trio maakt krautrock/post-rock met invloeden van shoegaze, al vul ik dat graag aan met space-rock, (heavy) psych en een lik prog, zie ook de recente weekplaat-review. Hier een video plus live-opname.

Yoo Doo Right – The Moral Compass of a Self-Driving Car
Yoo Doo Right Live Session @ New Colossus Upstairs Neighbours

Amerikaanse band. Dromerige psych-pop, beetje zoet met bloemetjes in je haar. Stiekem wel lekker zonnig dus, vanuit je hangmat.

Sungaze – Body in the Mirror

BadBadNotGood stond ooit op het Valkhof Festival (lees hier). Aha, ze bestaan nog dus. ‘Toronto, Ontario-based jazz ensemble that make expansive music that straddles the line between ’70s soul-jazz, alternative hip-hop, and experimental electronica.’

BADBADNOTGOOD – Signal From The Noise

Fijne instrumentale psychedelische neo-kraut (soort psychedelische Neu!, las ik ergens) van het Duitse Zement.

Zement – Soil
Zement – Goa
Zement – Hohlraum

De Australiche psych-rockers van King Gizzard & The Lizard Wizard brengen zoveel nieuwe dingen uit dat het niet bij te houden is. Niet alles is raak ook. Maar goed, hier een paar recente aardige, met name de clipjes zijn leuk 🙂

King Gizzard & The Lizard Wizard – Interior People
King Gizzard & The Lizard Wizard – Shanghai
King Gizzard & The Lizard Wizard – Dreams

Geen onaardig nummer van Ruben Block van Triggerfinger, zijn debuut als solo-artiest.

Ruben Block – Lights

Fijn slepende post-metal in prima donker atmosfeer. Blijkbaar gebruikt als soundtrack bij de Netflix-serie The Twelve (episode 4). Uit België. Nummer is uit 2019 zie ik, maar je bent nooit te oud om dingen alsnog te ontdekken.

Turpentine Valley – Trauma

Twelve Foot Ninja, fijne band stiekem, met djent/math of prog-achtige structuren en ingewikkelde headbangmomenten en clean gezongen stukken, soms met een likje nu-metal wellicht of nu-math, whatever. Uitstekende zanger ook. In 2017 in Doornroosje gezien. Recent nieuw nummer hieronder.

Twelve Foot Ninja – Start The Fire

Afsluiten met iets grappigs, deel 1. Leuke clip gewoon met een heel aardig pyschpop-achtig nummer. Grondlegger van Pond ook, deze multi-instrumentalist/gitarist.

Shiny Joe Ryan – Pub Boat

Altijd afsluiten met iets grappigs, deel 2. Dit is gewoon vette kerkklokken-rock ’n metal op hard op te headbangen! Rammen op die toetsen! Yeah! (hier een live-uitvoering van het origineel).

Ace of Spades – (Móterhead cover op kerkklokken) (Torenfestival Weert)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s