Weekplaat 22-3: Anna von Hausswolff – Live at Montreux Jazz Festival

Dit jaar gooi ik de lekkerste weekplaten zonder veel woorden online. Hopelijk ben ik straks ook weer meer bezig met concerten en festivals bezoeken dan schrijven. De eerste van het jaar (in week 3 dus) is van Anna von Haussswolff, die ik in 2013 leerde kennen door een boeking van Doornroosje in het kleine Merleyn.

Nu heb ik wat minder met haar laatste studio-album met (alleen) orgelklanken. Ik hoor haar graag met haar hele band, inclusief gitaren en zang. Sommige hooggeplaatste kerkgangers (in Parijs) waren recent niet zo blij met haar optredens in de kerk en hielden het (wat flauw) tegen. Ging over haar nummer “Pills” met de tekst ‘I made love with the devil’, maar dat had niks met satanisme te maken (aldus von Hausswolff zelf) en bovendien speelde ze dat nummer niet. Ondanks die commotie en de coronamaatregelen trad ze wel gewoon op in de Stevenskerk in Nijmegen afgelopen december, om daar de grote orgel (ongetwijfeld imposant) te ranselen, maar daar was ik dus niet bij. Ik hoor haar dus liever zoals op dit live-album, een opname uit 2018 met werk van Dead Magic and The Miraculous. Het doet terugdenken aan dat geweldige optreden in 2019 op Roadburn en daarmee is dit album een mooie (vergelijkbare) herinnering aan dat optreden. Of noem het gewoon duivels lekker.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s