Weekplaat 22-4: Toundra – Hex

Toundra speelt typische post-rock waarvan je er meer hebt in een dozijn, maar soms zijn dit soort bands lekker en stevig genoeg om goed van te smullen. Na delen I t/m IV kregen we Vortex in 2018 als vijfde album en op de een of andere manier ben ik ze daarna weer uit het oog en oor verloren, want ik zie nu pas dat ze tussendoor ook nog Das Cabinet des Dr. Caligari hebben uitgebracht in 2020.

Die laatste was meer een soundtrack bij een oude filmklassieker, maar klinkt zo te horen ook niet verkeerd. Vreemd toch dat ik de Spaanse band na het optreden in Merleyn in 2019 weer was vergeten, totdat ik ze dus laatst weer eens ergens tegen kwam. Hex is een prima nieuwe plaat, met meer van dat fijne post-rock-met-soms-een-stevige-bite. Toundra is niet vies van wat stevige en/of gruizige riffs, met hier en daar een lekker post-progressief sausje, maar ze vergeten ook niet de nodige sfeerelementen toe te voegen. Destijds in Merleyn was ik veel te verwend aan het raken met dit soort bands, maar na het horen van zo’n album smeek ik toch weer om zoiets live te kunnen aanschouwen. Je krijgt honger na al die lockdowns.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén reactie op “Weekplaat 22-4: Toundra – Hex”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s