Weekplaat 22-6: Earthless – Night Parade of One Hundred Demons

Earthless (uit San Diego) staat inmiddels wel bekend als een uitstekende live-band, check Roadburn 2018 en Sonic Whip 2019.

Het trio is niet vies van lange pyschedelische jams met oneindig lang en lekker gitaargefröbel van meestergitarist Isaiah Mitchell, die alles uit z’n mouw lijkt te schudden. Night Parade Of One Hundred Demons (verwijzend naar het Japanse spookverhaal Hyakki Yagyō) bestaat uit een titelstuk (in twee delen) en een toegift. Kom je uit op drie keer twintig minuten. Geeft niks, dat zijn wervelwindjes die om lekker om je heen blijven draaien en zoemen. Soms mooi subtiel, maar ook woester en scherp met het nodige verslavende gitaar- en riff-werk. En zoals altijd ondersteund door een lekker ritmisch bedje van bas (Mike Eginton) en drums (Mario Rubalcaba). En dit keer weer helemaal instrumentaal. De zang van Mitchell is niet noodzakelijkerwijs vervelend, maar deze band kan best zonder, zo bewijzen ze ook hier. Een uur nieuw materiaal van een live-band pur sang, maar deze is best goed opgebouwd en meeslepend, met uiteraard de nodige lang uitgerekte jams om van te watertanden.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén antwoord op “Weekplaat 22-6: Earthless – Night Parade of One Hundred Demons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *