Weekplaat 22-7: Mt. Echo – Electric Empire

Een lekker potje (instrumentale) post-rock hoeft dus niet van ver te komen. Electric Empire is de tweede langspeler van Mt. Echo uit eigen stad: Nijmegen.

Het trio is er gelukkig niet bang voor om er ook een stevig potje riffs doorheen te vlechten. Lekker rauw met een stevige bite, denk ook aan stoner/sludge, psych en prog. Maar ook de rustige sfeerschetsen zorgen voor de nodige ontspanning tussen de inspanningen door. Het fijne uurtje Electric Empire werd (deels) opgenomen in Merleyn. Aanstaande zaterdag mag de band het album in het grote Doornroosje zelf presenteren in anderhalve meter-setting (ze stonden daar vorig jaar ook al in het voorprogramma van Monomyth). Samen met Bismut trouwens. En er zijn nog kaartjes. Uiteraard ga ik deze stadsgenoten dan aanmoedigen met de nodige headbang-acties vanaf de stoel. U bent gewaarschuwd.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén reactie op “Weekplaat 22-7: Mt. Echo – Electric Empire”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s