Weekplaat 22-8: Spoon – Lucifer on the Sofa

Tiende album van het Amerikaanse (indierock-)gezelschap Spoon is weer een degelijke. Aanstekelijke songs als “Wild” en het lekker rockende “The Hardest Cut” kwamen al vorig jaar uit op single, nu dus een nieuw compleet album.

Spoon valt op door niet direct op te vallen, ik zie het meer mensen benoemen. Het vorige album Hot Thoughts was eigenlijk de doorbraak bij ondergetekende, mede ook omdat ze op Down The Rabbit Hole 2017 zouden komen en daar uiteindelijk een uitstekend optreden gaven. Nummers als “Hot Thoughts”, ” Can I Sit Next to You” en “I Ain’t he One” zijn blijvende favorieten voor me. Op Lucifer on the Sofa staan ook een paar klassiekers in spe, met name de eerder genoemde “Wild” en “The Hardest Cut” en een goede Smog-cover “Held”. Richting het tweede gedeelte van het album zakt het wat weg. Vergt misschien wat meer draaibeurten. De kwaliteit van de songs en composities zijn doorgaans wel van een goed niveau. De band mag (naar mijn smaak) best nog wat vaker stevig uitpakken met de nodige schwung, want dat staat ze goed. Het vorige album leek me nog net iets uitdagender, maar dit is toch ook wel weer een goede worp.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén reactie op “Weekplaat 22-8: Spoon – Lucifer on the Sofa”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s