Weekplaat 22-18: Shadow Universe – Subtle Realms, Subtle Worlds

Sloveense post-rock, wie kent het niet? We leerden Shadow Universe vooral kennen via deze prachtige en goede video waarop de band het hele album live vertolkt. Het duo Peter Dimnik en Žan Šebrek is sinds 2017 met dit project bezig en hun aanpak is ‘om post-rock te benaderen als een soundtrack om adembenemende filmische soundscapes te maken’.

Dat lukt ze aardig goed moet ik zeggen en geeft een verdieping door de fijne aanvulling met piano, viool en trompet. Daarmee wordt het een dynamisch album waarop goed geschakeld wordt tussen subtiele emotie en sfeer en iets krachtigere bombast, zonder direct in de standaard post-rock valkuil van hard/zacht crescendo’s te vallen. Nee dit is mooi gedaan. Aanrader en iets voor op de lijst om eens live te willen zien.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén reactie op “Weekplaat 22-18: Shadow Universe – Subtle Realms, Subtle Worlds”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s