Weekplaat 22-19: Darkher – The Buried Storm

Darkher is het soloproject van de Noord-Engelse multi-talent Jayn Maiven, gezien op Roadburn 2015 voor mijn eigen referentie. Debuut Realms uit 2016 was ook al eens weekplaat en nu ligt er dus een nieuw mooi donker en sfeervol album The Buried Storm waarop Maiven zowel de zang als gitaar en bas voor haar rekening neemt, met Christopher Smith op drums.

Daarnaast zijn er wat gastmuzikanten op cello en viool, Daniel Land is te horen met achtergrondzang en gitaar op “Fear Not, My King” en Ludvig Swärd van Forndom (op Roadburn gemist dit jaar trouwens) is te horen met achtergrondzang en cello op “Lowly Weep”. Ook dit album bevat van die mooie, donkere, melancholische folk-songs, gecombineerd met krachtige sfeer-doom zoals op het magnifieke “Lowly Weep”. De prachtige melancholische zang van Maiven doet me nu wel wat denken aan A.A. Williams overigens. Het album luistert als een donkere droom met een engel des doods die je zachtjes toespreekt aan de poorten van het zwarte hiernamaals. Ga maar mee, aan mijn arm, langzaam en voorzichtig richting verdoemenis. Hoe mooi kan dát zijn.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén reactie op “Weekplaat 22-19: Darkher – The Buried Storm”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s