Weekplaat 22-20: Lustmord – The Others [Lustmord Deconstructed]

Brian Williams (geboren in Wales en inmiddels woonachtig in Los Angeles) maakt al sinds 1980 dark ambient platen onder de noemer Lustmord. Hij werkte al samen met veel bekende artiesten en maakte muziek voor meer dan veertig films. Dertien jaar na het album [ O T H E R ] heeft Pelagic Records zestien bands en soloartiesten verzameld om met hun eigen unieke visie tracks op te nemen van de Other-sessies.

Zo vinden we op deze dubbelaar tracks van Enslaved, MONO, Ihsahn, Jo Quail, Bohren & Der Club Of Gore, hackedpicciotto, Ulver, Jonas Renske, Zola Jesus, Spotlights, The Ocean, Crown, Jaye Jayle, Godflesh, Steve Von Till en Årabrot. Geen misselijk lijstje namen. Het is daarbij nog best vaak zoeken naar de specifieke inbreng van de betreffende artiesten, ongetwijfeld is het voor hen ook een creatieve uitdaging geweest om dit soort nummers in een ander jasje te gieten. Nou moet ik bekennen dat ik Lustmord nog niet zo (of lang) goed ken en daarmee de originele nummers meestal ook niet, maar ik verbreed graag mijn horizon. Goed spul voor (en regelmatig gedraaid in) X-Rated ook op de concertzender. Helaas werden de optredens dit jaar op Roadburn afgezegd vanwege (blijkbaar onoverkomelijke) complicaties als gevolg van corona, hij zou daar samen met Karin Park ook materiaal van Alter presenteren. Gelukkig hebben we de platen nog. Dit album is een mooie verzameling tracks waarbij de nummers soms meer traditioneel in donkere ambient/soundscapes worden geserveerd, genoeg om akelig onder je huid te kruipen, op zoek naar vervreemding of als een angstaanjagend goede soundtrack bij de betere horror-films. Enkele artiesten voegen ook drum- en/of gitaarpartijen toe voor de nodige afwisseling of stevige noot en dat maakt het een aangename trip langs diverse stijlen, maar altijd prachtig in de geest van Lustmord.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

1 gedachte over “Weekplaat 22-20: Lustmord – The Others [Lustmord Deconstructed]”

  1. Pingback: De 40 beste albums van 2022 – t-beest

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven