Weekplaat 22-23: The Lazy Eyes – SongBook

Uit Australië komen dus veel leuke psychrockbands. Sinds mijn ontdekking van hun “Cheesy Love Song” in 2020 mag The Lazy Eyes ook niet ontbreken in dat lijstje.

Cheesy is het ook wel wat dit viertal brengt, met name de melodietjes van de (wat hoge) zang doen soms het glazuur van je tanden laten spatten, maar daar moet je dan maar even doorheen bijten. Uiteindelijk geef je je gewoon over aan de aanstekelijke deuntjes, de fijne groove, het frisse gevoel en de heerlijke productie op de plaat. Het doet onherroepelijk wat denken aan de eerste platen van Tame Impala en dat is een dik compliment. Zo fris en fruitig is die band niet meer tegenwoordig. The Lazy Eyes klinkt hier op SongBook domweg enthousiast en aanstekelijk frivool. Voor toffe hippies. Met zoethout.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén antwoord op “Weekplaat 22-23: The Lazy Eyes – SongBook”

Reacties zijn gesloten.