Weekplaat 22-32: The Smile – A Light For Attracting Attention

Thom Yorke zagen we nog nooit zoveel lachen tijdens een optreden. Met The Smile. Blijkbaar had hij het naar zijn zin op Down the Rabbit Hole, dat hij oprecht een tof festival (b)leek te vinden. Het trio leek hier vooral vanuit het hart te spelen met spelplezier als basis en zonder enige restricties. Lekker jammen en doen waar je zin in hebt. Even ook de ballast van Radiohead van je afgooien misschien. Vooruit in plaats van achteruit kijken. Het lijkt verfrissend te werken.

The Smile bestaat uit Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead en (prima) drummer Tom Skinner, actief in de Londense jazzscene en bekend van Sons Of Kemet (dat dit jaar stopt). De band speelt een mix van postpunk, progressieve rock, afrobeat en elektronische muziek, aldus Wikipedia. Van dansbare jazzy progrock tot gevoelige ballads (“Free In The Knowledge” bijvoorbeeld, domweg prachtig). Alsof Radiohead zichzelf weer eens opnieuw heeft uitgevonden, want het doet er weinig voor onder, integendeel. A Light For Attracting Attention is een magnifiek plaatje van een paar gerijpte muzikanten, wat live nog zelfs beter tot z’n recht komt. Zeker met die guitige glimlach van Yorke in wit shirt en oversized tuinbroek. Bevrijd van alle ballast en doen waar je zin in hebt. Het brengt ze tot een uiterst creatief hoogstandje.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén reactie op “Weekplaat 22-32: The Smile – A Light For Attracting Attention”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s