Weekplaat 22-37: Gnome – King

Gnome komt uit Antwerpen en maakt dikke stoner met een vette knipoog. Of vette stoner met een dikke knipoog. Nou ja, de video’s van ze zijn uitermate leuk bedoel ik. Zo weet het trio met minimale middelen het maximale grappige uit hun eigen muziek te halen door bijvoorbeeld een simpel en lullig dansje te doen op “Wenceslas”. Met kaboutermuts op, want een gnoom is een aardmannetje of kabouter. Dus.

De muziek van Gnome klinkt daarna voor altijd olijk en ongevaarlijk in het gehoor, ondanks de moddervette riffs. Een degelijk stukje heavy psych/stoner, hier en daar afgerond met wat proggy metselwerk. Eigenlijk is het best simpel doorstoempen wat de heren doen, maar het ligt wel lekker catchy in het gehoor. Dit soort ruige kroegmuziek dient eigenlijk hard meegebruld te worden. Dat kan prima op “Ambrosius” en dan schreeuw ik het ook hard mee hoor: ‘Ambroooooooosiuuuuuus!!’. Op “Your Empire” hoor je – leuk weetje – Oskar Logi van The Vintage Caravan als gastzanger, maar de rest is vooral instrumentaal voer voor luchtgitaristen en headbangers met vies lang haar. Dikke fuzzende gitaren die je bier ook zo lekker laten opschuimen. Dat werk. Hopelijk snel een keer live te bewonderen in de buurt.

Check alle weekplaten van 2022 op Spotify  

Eén reactie op “Weekplaat 22-37: Gnome – King”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s