Gezien: The Lounge Society, Merleyn, Nijmegen

Nog een muzikale snack in Merleyn. The Lounge Society is een Britse band en die ‘maakt een verfrissende en aangename mix van psychedelische rock, post punk, garage rock, electronics en punk funk‘, aldus de beschrijving. Klopt. Klinkt leuk, dus we gaan even kijken.

Deze jonge, hongerige muzikanten brachten dit jaar hun (vorig jaar opgenomen) debuut Tired of Liberty uit en waren in Nederland al live te bewonderen op o.a. ESNS, Dauwpop, Sniester en London Calling. Producer Dan Carey was blijkbaar ook verantwoordelijk voor een hoop van die andere talentvolle post-punk bands zoals Squid, Black Midi, PVA,  Fontaines DC en Black Country, New Road. Nummer “Last Breath” stond vorig jaar al in mijn top 100 en is ook lekker onbevangen en poppy. Het aanstekelijke nummer komt vanavond in de licht gevulde zaal van Merleyn juist wat minder urgent over dan op de plaat. De jonge band doet wel degelijk z’n best en met name de zanger/gitarist komt gedreven over, maar bij vlagen klinkt het een tikkeltje rommelig, al zit de flow er soms goed in. Sterk punt van het viertal zijn de funky, dansbare ritmes, met heel aardig drumspel en ritmisch interessante gitaarpatronen. Ze houden dan ook van disco en funk, lees ik in een artikel van The Daily Indie. Naast zo’n poppy nummer komt de punk er zo af en toe ook stevig doorheen, de rest is vooral fijn dansbare post-punk met een lekker likje pysch. Het aandeel electronica is beperkt tot een enkel nummer (of twee). De gitaren worden tijdens het optreden onderling veelvuldig gewisseld, wat ik wel geinig vind. Inclusief de basgitaar dus, die wat minder punch heeft in de mix en dat is net wat jammer. De zang van Cameron Davey, die dus ook af en toe de basgitaar omhangt, staat juist wat hard in de mix en dat is nu net niet direct het sterkste punt van de band, de zang is bij vlagen niet super toonvast. Maar goed, de potentie straalt er wel weer aan alle kanten vanaf gedurende een klein uurtje optreden. Een handjevol lekkere nummers hebben ze alvast op zak. Op de plaat aanstekelijk genoeg om af en toe met genoegen op te zetten en live hebben ze genoeg potentie om nog wat verder door te groeien naar nog meer opwindende proporties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s