Weekplaat 23-09: POLYMOON – Chrysalis

POLYMOON komt uit Finland en was een van de hoogtepunten van Roadburn Redux (online) 2021. Gelukkig konden we de heren vorig jaar live zien op Sonic Whip en dat smaakte gelijk naar meer. Overigens heb ik ze in het najaar gemist in De Onderbroek (goeie naam) in Nijmegen, maar je kan niet alles hebben. Wel een nieuw album.
Chrysalis bestaat net als hun debuutalbum uit een portie prog-/psych-/space-rock om van te watertanden, denk ook aan een band als Kairon; IRSE!. Met veel galm, echo en flanger-effecten om je af en toe in een hallucinerende tornado te gooien. Met veel flair, uitspattingen, melodie en energie. Vreselijk opzwepend allemaal. En vaak afgewerkt met wat zoete zangmelodielijnen, die soms aan Temples doen denken. Maar dan allemaal met veel meer stofzuiger-fuzz, funky drums en bonkende bassen. Zo vet als olie.

Check alle weekplaten van 2023 op Spotify  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s