Weekplaat 23-10: Throw Down Bones – Three

Deze site is best handig om herinneringen op te slaan. Throw Down Bones heeft wel een lekker plaatje uit en ik was al bijna vergeten dat ik ze al eens had gezien op het Eindhoven Pysch Lab in 2016. Daarna ben ik het Italiaanse duo uit het oog verloren, volgens mij heb ik het album Two uit 2018 zelfs nooit gedraaid. In 2019 slaat het noodloot toe en overlijdt mede-oprichter Dave Cocks na een tragisch motorongeluk. Francesco Vanni besloot in 2020 door te gaan ter ere van Cocks en keerde terug naar Londen, naar de New River Studios en producer James Aparicio, met wie hij al langer samenwerkte.
Een nieuwe band werd geformeerd met bassist Marion Andrau en drummer Raphael Mura. Destijds in Eindhoven gebruikte het duo nog drum backing-tracks, maar met een echte drummer klinkt het toch beter en (uiteraard) minder kunstmatig. Drie is de opvolger van Twee, uitgebracht door Fuzz Club Records. Een krachtige instrumentale plaat, dat naar ik begrijp is opgebouwd uit improvisatie-sessies. Naar eigen zeggen bestaat het materiaal uit post-industrial psych, kraut, dark ambient en zware elektronica. Het geheel is doorspekt met opzwepende of slepende repeterende ritmes, donker en krachtig gebracht met een zweem van industrial stoempwerk, waardoor het een hele dikke energie uitstraalt, ook dankzij een prima productie. Het betere hallucinerende hamer- en sloopwerk dus. Elke noot op deze plaat is opgedragen aan Dave Cocks en hij zou er denk ik trots op zijn geweest.

Check alle weekplaten van 2023 op Spotify  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s