FortaRock XL: nieuwe namen

FortaRock-iconFortaRock XL, het metalfestival dat op 1 juni 2013 in het Goffertpark zal plaatsvinden, heeft weer een aantal nieuwe namen bekend gemaakt voor op het affiche: Airbourne, Amon Amarth, Five Finger Death Punch en Entombed. Een paar aardige namen weer om stevig op te headbangen dus. Bring it on! Lees ook het bericht op de site van FortaRock zelf. Eerder waren al Rammstein, Volbeat, Motörhead, Hatebreed, Enslaved en Delain bekend gemaakt.
Update: +Mastodon, Kreator.
Update: +Opeth, Finntroll, Amenra en Hacktivist
Update: +Heaven Shall Burn en Audrey Horne


Uit een interessant interview op 3VOOR12 met Robert Korstanje – oprichter van FortaRock – blijkt trouwens dat het festival waarschijnlijk definitief naar het Goffertpark verhuist, al proberen ze de knusse sfeer wel vast te houden. Benieuwd of dat gaat lukken aangezien het festival nu toch zo’n 10x groter kan gaan worden en misschien ook weer wat ander publiek gaat trekken. Ook:  “3FM speelt een puur publicitaire rol. Met meer radiovriendelijke acts als Rammstein en Volbeat op het affiche is dat mogelijk.” Hmm. Nou radiovriendelijk hoeft echt voor mij niet echt hoor. Het is toch een beetje jammer als er publiekstrekkers worden gezocht die radiovriendelijk zijn. Ik zit in elk geval niet direct te wachten op bands als Green Days, 30 Seconds Of Mars, Linkin Park of een Papa Roach of zo. Maar FortaRock kennende staan er ook wel een zooi fijne bands, en de namen zijn tot nu toe niet slecht.

Overigens dook er deze week ook een foto op van een line-up van het festival via het forum van festivalinfo.nl, volgens de organisatie van FortaRock een hoax (via Facebook) – oftewel onzin. Iemand die met Photoshop heeft lopen spelen. Goed gedaan dan. Of… Mja, als organisatie zou ik ook zeggen dat het nep is misschien. Amon Amarth en Airbourne kloppen wel, maar de andere nieuwe namen niet. Of nog niet? Onder Opeth lijkt iets van Blackwater Park te staan (hun doorbraakalbum) en de vraag is waarom je dat in een hoax er bij monteert. Aan de andere kant hebben ze dit album al eerder helemaal live gespeeld tijdens hun XX (20-jarig) jubileum tour een jaar of twee terug. Waarom zouden ze dat weer gaan doen. Maar goed. Blijft leuk dat speculeren. Speculaas. Sinterklaas. Opeth zou een mooi kado zijn in elk geval… Maar we wachten de berichten van de organisatie netjes af dus. (edit: Opeth staat er!)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8uvvEmrrozc&w=400]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rCzcEgX2Qzw&w=400]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZLk75fFXqH4&w=400]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KboqwVHC5_E&w=400]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *