Eerste namen bevrijdingsfestival Nijmegen

Ik zat me al even af te vragen of het wel door zou gaan. Er waren nog geen enkele namen bekend, maar het gaat dus gewoon door zoals al eerder aangekondigd. Het Stedelijk 4&5 Mei Comité en poppodium Doornroosje organiseren op 5 mei het bevrijdingsfestival van Nijmegen in het Hunnerpark, waar een week eerder nog Oranjepop plaatsvindt. Ook Nijmegen heeft een groot oorlogsverleden en dus is het mooi om met z’n allen onze vrijheid te kunnen vieren. Op het feestje zullen optreden: Baskerville, Boef en de Gelogeerde Aap, Boemklatsch, Lady Aïda, Pure en Zo Moeilijk. Zie ook de site van Doornroosje.

  • Update 18-03: Nieuwe Electronische Waar (N.E.W.) feat. Sam a la Bamalot, Tandem showcase, en La Boutique Fantastique
  • Update 30-03: Nobody Beats the Drum en Give It Dub Crew feat. DBS vs. BeeVee & MC Brown Sugar
  • Update 18/04: Addicted White Guy, Radion en Grimm Limbo

De eerste namen zijn vooral hiphop / dance / DJ zo te zien, uit eigen land. Lady Aida vierde in december nog haar 25 jarig jubileum als DJ met een onvervalste Turn Up The Rebelbass tijdens de House Classics party in Doornroosje. Partner in crime Peter Pure was daar ook bij, en nu ook op het bevrijdingsfestival zo te zien. Baskerville – vernoemd naar het Sherlock Holmes boek, The Hound of the Baskervilles – is een flink pompende electro act (zoiets als Prodigy, Daft Punk), met (ex-)leden van Relax en Heist. Stonden op Lowlands 2010. DJ/VJ collectief Boemklatch stond daar ook regelmatig en draaien hiphop in alle soorten en maten. Boef en de Gelogeerde Aap is het Tilburgse hiphop- en dubstepduotalent. Ze wonnen eind vorig jaar de Muzikanten- en Publieksprijs tijdens de Grote Prijs van Nederland. Zo Moeilijk is niet zo moeilijk: hiphop uit Nijmegen zelf. En er volgen nog wat meer namen.

Het festival is op 5 mei van 14.30 uur tot 23.00 uur. Hardlopers van atletiekvereniging Cifla zullen de bevrijdingsvlam van Wageningen naar Nijmegen brengen. Met het aansteken van de vlam door burgemeester Thom De Graaf wordt het festival om 16.00 uur officieel geopend. De toegang is gratis.

Bron: doornroosje.nl

___
Baskerville

___
Boemklatsch

___
Boef en de Gelogeerde Aap

4 Reacties op “Eerste namen bevrijdingsfestival Nijmegen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s