Eerste namen Zwarte Cross 2012

De eerste namen van het Zwarte Cross Festival zijn vandaag bekend gemaakt. Het is de zestiende editie van dit Achterhoekse festival dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een groot festival met veel muziek, theater, ander vertier en – uiteraard – motorcross in alle vormen en maten. Volgens m’n broer op zijn minst net zo leuk als Lowlands, dus dat moet wat zeggen. Op 20 podia zullen maar liefst meer dan 100 bands en ruim 800 theaterartiesten te zien zijn. Je kunt naar muziek luisteren uit allerlei verschillende genres; zo heeft het festival een heel aardig metal podium. Vorig jaar stonden daar bands als Death Angel, Anthrax, Life of Agony, Annihilator, Madball, Monster Magnet, MaYan, Helloween, Sepultura, Crimson Glory en Terror. Dit jaar zijn de Duitse thrash helden van Kreator en het Nederlandse Textures alvast geboekt.

De eerste namen:

  • Vrijdag: Within Temptation
  • Zaterdag: DeWolff, Asteroids Galaxy Tour, Di-rect, Textures, The Deaf, Frei.Wild, Ben Prestage, Kreator
  • Zondag: Beth Hart, Chef’Special, Fiddler’s Green
  • onbekendIll Nino, Backcorner Boogie Band, The Swinging Mood Orchestra

Voor het theaterprogramma zijn alvast geboekt: Kamagurka, Ronald Snijders, Cursus slidegitaar door Alan Gascoigne, De Complimentencabine, Trio Zazi, Johnny Cash Swingnight met Def Americans, masterclass dialectmuziek door rocktorandus Leo Blokhuis, lachmeditatiecursus, “BOOT” door Vincent de Rooij, Frédérique Spigt, André Manuel, Klassieke muziek op klassieke gitaar door Paul Kemper en Ronald Bekking en Arjan Erkel vertelt (met livemuziek!) het verhaal van zijn ontvoering.

De zestiende editie van de Zwarte Cross vindt plaats op 20, 21 en 22 juli te Lichtenvoorde. Een 3-dagenkaart kost €62,50 (excl. toeristenbelasting) en een dagkaart €25 en kijk vooral op de website voor alle info en details. Daarmee is het extreem veel goedkoper dan Lowlands en niet minder leuk begreep ik. Maar kan iemand mij uitleggen waar dat enorme verschil nu precies in zit? Nou wie weet kom ik dan ook nog wel een dagje drekken in de modder bij de gezellige boeren in het verre oosten. We zullen het zien. Brommers kieken en Høken en zo….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s