Geluisterd: Steve Gunn – The Unseen In Between (3, 2019)

steve gunn - the unseen in betweenTijd om eens een release uit 2019 tot weekalbum te bombarderen zodat we weer wat meer bij de tijd zijn. Dan kan je de nieuwe van De Staat pakken of de vijfde (alweer) van Spidergawd, maar laat ik iets meer buiten mijn eigen hokje kleuren.

The Unseen In Between van Steve Gunn viel me vooral op vanwege het prachtige nummer New Moon, dat ook al in mijn lijst van 50 lekkerste nummers van 2018 stond. Dat maakt het volledige album bij voorbaat interessant, maar verder wist ik eigenlijk niks van de beste man. Hij was al eens live-gitarist van Kurt Vile’s band The Violaters (in 2013 in elk geval) en verder heeft hij samengewerkt met Mike Cooper, Michael Chapman en Hiss Golden Messenger. En hij is maatjes met Adam Granduciel van The War on Drugs, waar hij ook wel eens in het voorprogramma heeft gestaan. Maar solo (met hulp) maakt hij dus ook aardig spul. Dit is de vierde van hem, al ken ik het oudere werk niet. Misschien had ik het ook verder links laten liggen als er alleen maar toegankelijke folk-rocksongs op hadden gestaan, met hier en daar zo’n likje country. De nummers zijn dan ook niet allemaal even boeiend, maar soms pakt het me met die dromerige sfeer en het pingelende gitaargeluid van Gunn. Op nog betere momenten wordt het heerlijk (instrumentaal) uitgerekt tot dromerige feelgood-psych, met fijn uitwaaierende gitaarwolken. Ondanks wat niemandalletjes is het een ideaal album om op de achtergrond aan te hebben staan en dan laat ik me graag meevoeren door de licht weemoedige windvlagen.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tqwx0r8n3tU&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=h6-dwxvTQd0&w=450]

[spotify id=”spotify:album:7Db0iBxkTJ6obRtPiTZMnI” width=”300″ height=”380″ /]

Check de weekplaten van 2019 op Spotify 

1 gedachte over “Geluisterd: Steve Gunn – The Unseen In Between (3, 2019)”

  1. Pingback: Gezien: Steve Gunn, Merleyn, Nijmegen | t-beest's blog

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven