Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen…

Wolves Dressed in Sheep

Je kunt op vrijdagavond 18 januari natuurlijk naar Frans Bauer in de schouwburg, maar rond middernacht kun je in Muziek & Danscafé NDRGRND ook nog even naar Wolves Dressed in Sheep. Deze jonge band bestaat net een jaartje en ontstond in de winter van 2012 per toeval in het studentenhuis van Luc Schmitjes. Naast Luc spelen Menno Krivokutya, Nicole Jansen en Jesse Smits in de band, en ze maken naar eigen zeggen “smaakvolle levensliederen met pop-, folk- en/of country-achtige sound”. Wat kun je verwachten? Volgens de band zelf “een optreden dat kriebels in de onderbuik, tintelingen in de voetjes en een licht gevoel in het hoofd zal veroorzaken”.

Je vindt NDRGRND in de Molenstraat, nummer 99A. De entree is gratis.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=YsWyf6rwKuU&w=400]

Zapp 4

In Lux staat op zondagmiddag 20 januari Zapp 4, met het programma Zapp 4 speelt Radiohead Songbook. In dit programma vertolken de vier strijkers op geheel eigen wijze nummers uit het oeuvre van Radiohead en zet nummers als Paranoid Android en We Suck Young Blood volledig naar hun hand. De speelsheid en tijdloze lyrische benadering van Radiohead sluit naadloos aan op die van Zapp 4. Volgens Het Parool: “De vier strijkers van Zapp 4 zijn als beeldhouwers te werk gegaan en hebben de nummers van Radiohead net zo lang uitgehakt tot de gloeiende harde kern van de arrangementen overbleef, het ritme tokkelend, verschillende melodielijnen tegen elkaar instrijkend, alles van stilte tot climax perfect getimed.”

Zondag 20 januari in LUX om 16:00 uur. Kaartjes kosten 15 Euro, te koop via de site van Lux: http://www.lux-nijmegen.nl/

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=J89Qx7F3zBM&w=400]

De Kift

Op donderdag 24 januari staat de energieke, theatrale Nederlandse fanfare-punkband De Kift op de planken van Doornroosje. De band bestaat 25 jaar en is bezig met een jubileum tournee, waarbij ze het beste van verschillende oudere albums ten gehore zullen brengen.

De Kift is een veelzijdige band die bijzondere projecten niet uit de weg gaat. Zo maakten ze al eens een een opera, een muziektheatervoorstelling, filmmuziek, speelden ze zelf in films en werkten ze samen met o.a. Franz Ferdinand, Calexico, theatergroep Tryater en Tania Kross. De Volkskrant schreef over de band: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

Het concert begint om 20:30 en kaartjes kosten 13 Euro. Kaartjes kun je kopen via de site van Doornroosje: www.doornroosje.nl.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=oQwOz6DPmSA&w=400]


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *